Hakkında

1985 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun oldu. Gazetecilik ve öğretmenlik yaptı. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi K. K. Eğitim Fakültesi’ne öğretim görevlisi olarak atandı.

1995 yılında “Salih Zeki’de Mantık-Matematik İlişkisi” adlı teziyle yüksek lisansını tamamladı. 1999 yılında “Thomas Kuhn’un Bilim Felsefesi” adlı teziyle Felsefe Doktoru unvanını aldı. 2005 yılında Doçent oldu. 2009 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’nden ayrılarak Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne öğretim üyesi olarak atandı. 2010 yılında Sakarya Üniversitesi’nde Profesör unvanını aldı. 2012 yılında Sakarya Üniversitesi’nden ayrılarak Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nin kurucu dekanı olarak atandı. Sosyal Bilimler Enstitüsü kurucu müdürlüğünü yaptı. Aynı üniversitede Türk Dünyası Felsefe Araştırma ve Uygulama Merkezini kurdu. 2015 yılı Bahar Dönemi’nde TÜBİTAK Bursu ile North Carolina Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak “Uzlaşmacı Felsefi Düşünce Modeli” üzerine çalışmalar yaptı.

2016 yılında Üsküdar Üniversitesi’nden ayrılarak Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına atandı. Eleştirel Düşünce Araştırma Uygulama Merkezini kurdu. Halen Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı görevini yürütmektedir.

Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu’nun “Bilgi Kuramı: Karl Popper’in Eleştirel Akılcılığı Üzerine” adlı kitabı, değişik kitaplarda yazdığı bölümler ve çeşitli dergilerde yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu; birçok konferans, kongre, panel ve sempozyum düzenlemiş veya bunlara başkanlık yapmış, düzenleme kurulu üyeliklerinde bulunmuş ve bildiriler sunmuştur. Pek çok dergide yayın kurulu üyeliği, hakemlik ve danışma kurulu üyeliği gibi görevlerde bulunmuştur.

Bilim Felsefesi, Bilgi Felsefesi, Bilim Eğitimi, Eğitim Felsefesi, Sanat Felsefesi, Nörofelsefe, Felsefi Danışmanlık ve Eleştirel Düşünce konularında çalışmalar yapan Ömerustaoğlu, ayrıca felsefenin dünya sorunları karşısında çözüm üretmesi, çok kültürlü toplumlarda birlikte yaşama, şiddeti önleme, ihtilaf çözümleme ve arabuluculuk teknikleri konularında da çalışmalar yapmaktadır.